zondag 4 juli 2010

Dag warmte!


Pfff, wat hebben we het heet gehad de afgelopen dagen! In de winkel steeg de temperatuur tot boven de 30 graden. En niet alleen op vrijdag, toen Nederland de wedstrijd won! Een dubbele saamhorigheid: We hebben het allemaal warm en We hebben gewonnen! De eerste regendruppels voelden als fluweel en roken zo heerlijk!
Vrijdagmorgen werd er nog een pallet met moois gebracht. Mijn absolute favoriet: de glazen kelken met gravure die je op een kandelaar kan zetten. We hebben ze in 3 maten binnen gekregen en ze zijn prachtig!
Verder mooie stenen lampenvoeten, waxinehouders, vogelbadjes en stenen hartjes aan een lintje. Ik ben er helemaal blij mee!
Zaterdag heb ik de kleindochter van Jet ontmoet. Van wie?? Van Jet, het zusje van Mies, het buurjongetje van Wim... Kennen we de reeks nog? Aap-noot-Mies-Wim-zus-Jet! Ze vertelde me ( we hebben ook spulletjes van Ot en Sien en Aap-noot-Mies in de winkel) dat ze de kleindochter is van Jet. De tekenaar van deze bekende serie was de buurman van haar oma en heeft haar oma gebruikt als voorbeeld voor Jet en het zusje als voorbeeld voor Mies. De buurjongen was Wim en hij had een een bok. Prachtig he! Ik kan daar zo van genieten, een blik in het verleden. Haar oma vond het zelf nooit zo bijzonder, het was zoals het was. Pas toen ze veel ouder was, heeft ze er wat over verteld. Haar motto was: 'niet praten maar poetsen'!
Nu kijk ik toch anders naar het leesplankje.

3 opmerkingen:

 1. Kijk als ik jouw blog lees, ga ik meteen even kijken naar jou website, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hei!
  Congratulations!
  I just found your blog Sanneke´s side bar.
  It´s always so nice to meet new pepole here in blogworld.
  Nice and beautiful blog.

  I wish to you lovely day.
  Greetings Lennu from Finland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Inez!

  Leuk dat je een eigen blog hebt. 'k Kom af en toe even kijken, maar... helaas is er nog geen update! Kijk er naar uit!

  Groetjes,
  Coralien

  BeantwoordenVerwijderen